Owl pellets aren't poop, and they're not vomit either. Here's how to tell a pellet from a dropping, what's actually inside ...
Dapperly dressed in black, white, and glacial gray, the Northern Shrike might pass as any other songbird. But don’t be fooled ...
In North America, the Magnificent Frigatebird is seen most commonly in Florida. However, they also appear regularly along the Gulf Coast, and strays have turned up in many parts of the continent.
A hardy grouse of barren ground in the high Arctic, well adapted to harsh surroundings. Well camouflaged by white winter plumage and mottled brown summer plumage; male molts later in spring than ...
A big, broad-shouldered, predatory seabird of the North Atlantic. Usually solitary at sea, although concentrations may occur where food is abundant. Breeds mainly in Iceland and on islands north of ...
A close relative of the Rufous Hummingbird, Allen's Hummingbird has a more limited range, nesting mostly in California. This is one of the two common nesting hummingbirds in northern California ...
The mournful cooing of the Mourning Dove is one of our most familiar bird sounds. From southern Canada to central Mexico, this is one of our most common birds, often abundant in open country and along ...
In parts of the East, Indigo Bunting may be the most abundant songbird, with the deep-blue males singing along every roadside. The plain brown females are seen far less often, and they have good ...
Part of a complex of similar gulls, this bird closely resembles the American Herring Gull or Ring-billed Gull, and is intermediate between those two in size. The California Gull nests around lakes in ...
Of the various thrashers in the southwestern deserts, the Curve-billed Thrasher is the most familiar and most often seen. It makes itself more conspicuous than the rest, dashing about in the open, ...
A commitment to education is at the heart of the Audubon tradition. By inspiring more people in more places to value and protect the natural world, we are laying the foundation for future conservation ...
The sharp whistled call of the Black Phoebe is a typical sound along creeks and ponds in the southwest. The birder who explores such areas is likely to see the bird perched low over the water, slowly ...